VLIERODAM uw specialist in
hijs-, hef- en sleepmaterialen.
Geschiedenis Vlierodam

Vele jaren ervaring

Vlierodam B.V., opgericht in 1959, biedt u kennis en ervaring op basis van meer dan 60 jaar ervaring en ontwikkeling als een producent van hijs-, hef- en sleepmaterialen.

Al vanaf het allereerste begin zijn wij een toegewijd leverancier voor de Offshore-, Scheepvaart en Bouw sector.

Door de inzet van eigen productie- en test faciliteiten, deskundig personeel, adequate voorraad, twee spoelmachines en transport in eigen beheer zijn wij in staat u service te verlenen waar en wanneer u wenst.

Naast onze kwalitatief hoogwaardige productie van deze custom made materialen, bieden wij u tevens onze service op het gebied van (visuele) inspectie, testen,
(her-) certificatie, advies en tuigage geheel volgens de huidige normen.

Indien u meer informatie wenst kunt u ons 24/7 bereiken.

Bedrijfshistorie

Vlierodam loopt als een rode draad door de familie. Dhr. Bas Vliegenthart startte het bedrijf in Rotterdam, ruim 60 jaar geleden, en tot op vandaag volgde 2 generaties in zijn voetsporen. Naast de familie maakt ook het personeel van toen en nu een groot deel uit van onze geschiedenis en toekomst.

Sinds 1959 is er veel veranderd, zowel binnen als buiten de organisatie. Echter een ding is nooit onderhevig geweest aan deze veranderingen, onze mentaliteit; we garanderen u de meest toegewijde service, hoge kwaliteit van productie en materiaal en de meest adequate afhandeling van uw opdrachten.

Wij hopen u snel van dienst te kunnen zijn!

 

Certificaten

Vandaag de dag dienen doorgaans alle hijs-, hef- en sleepmaterialen te worden voorzien van een certificaat.
Certificatie kan op meerdere niveaus worden uitgevoerd:

  • Ons EKH certificaat wordt niet alleen gebaseerd op het product zelf maar tevens op de toepassing hiervan.

Hiermee garanderen wij een aansluitend certificaat welke voldoet aan de huidige Europese normen en tevens geschikt is voor uw toepassing.

3rd Party Certificaat

Naast ons eigen certificaat kunt u kiezen voor een Classificatie certificaat. In dit geval zal door een externe (onafhankelijke) instantie een inspectie van het product, eventueel proefbelasting of breektest en de productie worden uitgevoerd. In de regel zal de klant bepalen welke instantie gewenst is. Na goedkeur zal desbetreffende surveyor een certificaat opmaken. Onderstaand vindt u een aantal instanties met wie wij regelmatig zaken doen:

Lloyd's Register of Shipping
DNV/GL
Bureau Veritas
RINA